Na een wortelkanaalbehandeling is er in 90% van de gevallen geen of weinig nalast.

Soms kan u echter de eerste dagen een toenemende tandpijn ervaren, die pas na 2 dagen zal stabiliseren. In het ergste geval zal deze pijn pas na 7 dagen beginnen afnemen.

De komende 2 tot 3 weken kan u tijdens het eten of na aanraking, merken dat de tand gevoelig is. Ook als u op het tandvlees duwt ter hoogte van de wortels kan u nog een beetje napijn voelen. Dit is volstrekt normaal en ontstaat door de natuurlijke reactie van  het bot, die optreedt na een wortelkanaalbehandeling.

Om op het voorgaande te anticiperen, neemt u best kort na de behandeling een pijnstiller of ontstekingsremmers (zoals Dafalgan, Brufen, Nurofen, etc.), nog  voor de verdoving is uitgewerkt. Als u de volgende dag nog pijn heeft, dan neemt u opnieuw gedurende de hele dag deze medicatie volgens voorschrift. U kijkt dus elke ochtend opnieuw of u nog pijn heeft. Het regelmatig nemen van pijnstilling werkt beter dan pas pijnstilling nemen wanneer u een pijnscheut ervaart.

Als u voelt dat er een zwelling of een erg drukkende of kloppende tandpijn opkomt en u zich bovendien ziek voelt, dan is er vermoedelijk sprake van een acute opflakkering van de infectie. Dit ontstaat meestal binnen de 48 uur na behandeling. In dit geval neemt u best een antibioticum. U kan hiervoor contact opnemen met uw eigen tandarts of met ons. Indien u een  antibioticum krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *